oktober 8, 2017 - No Comments!

Ett stort multinationellt företag kopierar från ett litet företag.

Det multinationella företaget måste tyckt det var en bra lösning/idé då det ett par månader senare hade kopierat systemet och sålde det som sig egen design.

Det var då som ZoMummade tog kontakt med oss och frågade om det gick att göra något.
Det var ingen lätt situation för dem då de inte är något stort företag och hade inte patenterat sin lösning. Det enda som var till deras fördel var att de var först med att marknadsföra förkläden.

Vi kom överens med dem om att den bästa lösningen var att försöka hitta en förlikning då det främst var intresserade av att stoppa produktionen och försäljningen och inte vinna ett rättsfall. Vi skickade ett kravbrev till deras juridiska avdelning där vi krävde att de omedelbart hävde försäljningen och återkallade produkterna från marknaden.

Trots att marknadschefen hävdade att det var deras egen produkt, så tog deras juridiska avdelning beslutet om att återkalla produkten från marknaden och designa om deras stora reklamkampanj som pågick då de marknadsförde produkterna inför skolstarten.

När vi väl hade löst deras problem, råd gav vi dem för att de ska kunna skydda sina produkter i framtiden och undvika att liknande situationer.

Published by: admin in Projekt

Leave a Reply