september 18, 2017 - No Comments!

Josep kunde slutligen njuta av sin tid som pensionär och glömma alla de problem som hans tidigare kompanjon hade gett honom.

Josep var redan pensionär när vi lärde känna honom. Josep är ett fiktivt namn då han föredrar att vara anonym.

Han var helt förkrossad när han kom till kontoret. Hans tidigare kompanjon hade orsakat honom grava problem. Josep hade lämnat företaget mer än 5 år tidigare, då han sålde sin del till sin kompanjon för 1 euro. Dock fortsatta det att komma krav från underleverantörer, skatteverket och andra gäldenärer. De ställde krav på honom som borgenär för ett företag som han inte hade något som helst del i sedan flera år tillbaka. Det han inte visste om, var att hans kompanjon aldrig hade registrerat köpet av hans andelar.

När de första kraven kom så blev Josep skrämd av de höga beloppen som de krävde honom på. Till den grad så att han tom beslöt sig att separera sig från sin fru så att de inte skulle bli av med lägenheten där de bodde tillsammans med deras gemensamma dotter.

Kraven slutade inte att komma, bankerna krävde honom på betalningar för företaget och skatteverket skickade honom ett krav om 30.000 euros, vilket gjorde att han tog kontakt med byrån.

När han kom till oss frågade han endast om det fanns något som helst att göra, och även om han trodde att det var omöjligt, så fanns det möjligheter.

Det första vi gjorde var att vi överklagade beslutet från skatteverket. Det var några jobbiga månader för vår klient innan vi fick beslutet från skatteveket. Dock var det värt all möda då vi fick ett positivt besked, de avskrev hela hans skuld.

Vi överklagade också momskraven från företaget för tiden efter att Josep hade lämnat företaget och även där fick vi rätt mot skatteverket.

Samtidigt, så inledde vi en stämningsansökan mot hans fd. kompanjon för att han skulle ta ansvar för alla skulder som uppkommit efter det att Josep lämnat företaget.

Slutligen, förhandlade vi även med banken och andra gäldenärer för de skulder som Josep dragit på sig för att betala av på skulderna från företaget och vi lyckades få till bra avtal med avskrivningar på stora delar och en betalningsplan på resterade del.

Efter allt så kan Josep slutligen njuta av sin tid som pensionär, något han inte har kunna göra tidigare.

Published by: admin in Projekt

Leave a Reply